Zangstudio Martine Wolkers  Zangstudio Martine Wolkers Facebook button    

lijn
  Zanglessen   Lesvormen   Bezoek Zangstudio Martine Wolkers ook op Facebook


Zangstudio Martine Wolkers

Verzetlaan 142
1742 RN Schagen

T 06 2850 8845


Lestijden

Op afspraak

Bezoek aan Studio

Op afspraak
 
 
Algemeen

Lesvormen

Muziektheorie

Tarieven

Lesvoorwaarden
   
Privé-lessen
Privé-lessen lijken in eerste instantie soms wat eng maar bieden uiteindelijk veel grote voordelen. Je krijgt in dit geval echt persoonlijke aandacht en je kunt in alle rust echt eens goed horen hoe het nu eigenlijk ‘moet’. De aandacht hoeft niet verdeeld te worden over meerdere personen en het gaat dus echt helemaal over jouw stem, jouw mogelijkheden en jouw wensen. Je kunt je optimaal op jezelf concentreren en bovendien is er meer tijd om dieper op de stof in te gaan wat zeker bij stemvorming een pré is omdat dit vaak veel aandacht en tijd vraagt. Je kiest in de privé-lessen je eigen repertoire waarop we alle aspecten van het ‘goed leren zingen’ toepassen. In een prettige en ontspannen sfeer werken we o.a. aan verbetering van je techniek en proberen we elke song een eigen sfeer en emotie (interpretatie) mee te geven.

De lessen duren 45 of 60 minuten (voor kinderen onder de 12 jaar 30 min.) en over het algemeen beginnen we de lessen met oefeningen voor het opwarmen van de stem waarin we meteen ook technische aspecten behandelen. De leerling wordt geacht deze oefeningen thuis met regelmaat te herhalen voor snellere verbetering van de zangtechniek. Hierdoor krijg hij/zij meer controle over de stem en leer je de mogelijkheden van je stem pas echt kennen. Daarna wordt er gewerkt aan een door de leerling zelf ingebrachte song, waarbij we, zo mogelijk, alle onderwerpen gerelateerd aan zingen en uitvoeren, bekijken en/of bespreken. Een liedje kan heel mooi gezongen worden maar het moet ook goed gepresenteerd worden. Zeker als een stuk uitgevoerd moet worden. We werken in deze gevallen dan ook extra aan podiumpresentatie en microfoontechniek. Wanneer blijkt dat de leerling moeite heeft met zuiverheid of met horen van harmonieën, zal er ook gewerkt worden met solfègeoefeningen (gehoortraining) en indien gewenst ook aan notenschrift en ritme.

In de lessen wordt als begeleiding gebruik gemaakt van cd’s, cassettes, en minidisks in de vorm van orkestbanden/karaokeversies of originele versies, maar bovenal wordt de leerling ook veel begeleid met de piano.

De lessen kunnen ten alle tijden door de leerling worden opgenomen. Dit maakt het thuis studeren makkelijker en het is bovendien heel leerzaam om jezelf terug te luisteren. Ook hoef je niet alles wat in de les wordt gezegd te onthouden , maar je kan het thuis later nog eens uitwerken en/of noteren en op je gemak terugbeluisteren.

Duo-lessen
De duo-lessen zijn in principe hetzelfde als de privé-lessen. Er wordt op dezelfde manier gewerkt maar dan met twee personen tegelijk. Het voordeel hiervan is, is dat je naast solozang ook kunt gaan werken aan samenzang en meerstemmigheid en dat je veel kunt leren van elkaars moeilijkheden of ervaringen. Ook voor jongere kinderen kan het een prettige lesvorm zijn omdat de persoonlijke druk minder groot is en zij soms nog moeite hebben om de hele les hun aandacht erbij te houden. In deze lesvorm kunnen zij zich wat meer ontspannen tijdens de les, als de aandacht even op de ander wordt gericht. De lesduur van deze lesvorm is 45 of 60 minuten.

Groepslessen
Deze lessen gaan van minimaal 3 tot maximaal 5 personen. Dit kan een groep vriendinnen of collega’s zijn die gewoon beter willen leren zingen en samen willen zingen, of bijvoorbeeld een bestaande close-harmonygroep die ondersteuning nodig heeft bij het instuderen van partijen, bij de puntjes op de ‘i’ te zetten en bij het werken aan een goede ‘sound’ en presentatie. Er wordt door middel van leuke en speelse oefeningen gewerkt aan passend repertoire waarbij de nadruk ligt op meerstemmigheid en samenklank, maar daarnaast natuurlijk ook aan een stukje techniek, presentatie en gehoorverbetering. Er is keuze uit een lestijd van een uur tot anderhalf uur.

Ook is er binnen de zangstudio de mogelijkheid om 10-wekelijkse groepslessen te volgen voor volwassenen en kinderen. In deze 10 lessen volg je een basiscursus zang en komen alle facetten van het zingen voorbij zoals zangtechniek (o.a. houding, ademhaling, klankvorming en -kleuren), interpretatie, improvisatie en presentatie. Na deze tien lessen is er de mogelijkheid om lessen te blijven volgen voor extra verdieping in de onderwerpen die behandeld zijn. De groepen bestaan uit 3 tot 5 personen, de lessen duren 45 minuten voor kinderen en 60 minuten voor volwassenen.
 
lijn
Zangstudio Martine Wolkers
Zanglessen      Arrangementen      Studiowerk      Coaching      Workshops      Optredens
lijn