Zangstudio Martine Wolkers  Zangstudio Martine Wolkers Facebook button    

lijn
  Biografie   Martine Wolkers   Bezoek Zangstudio Martine Wolkers ook op Facebook


Zangstudio Martine Wolkers

Verzetlaan 142
1742 RN Schagen

T 06 2850 8845


Lestijden

Op afspraak

Bezoek aan Studio

Op afspraak
 
   
Mijn naam is Martine Wolkers, ik ben geboren op 4 november 1980, opgegroeid in Heerhugowaard en nu wonend in Schagen.

Mijn passie voor muziek en zingen gaat al ver terug in de tijd en begon bij het plaatselijke kinderkoor en het spelen van de blokfluit. Na twee jaar blokfluitles leek dwarsfluit spelen mij ook wel wat en daar heb ik dan ook 6 jaar les in gehad. Maar helaas voor de dwarsfluit; mijn liefde voor zingen groeide steeds groter en groter; mede door mijn verschillende deelnames en overwinningen aan de talentenjacht De Grote Prijs van Heerhugowaard. Ik heb vanaf toen een aantal jaren in de zang- en dansgroep van showgroep De Diatonica's meegedraaid, wat een grote leerschool voor mij is geweest wat betreft podiumervaring. Vanaf toen kon ik het podium en zingen niet meer loslaten en heb dan ook de keus gemaakt er verder in te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier heb ik onder andere les gehad van Gé Titulaer, Lydia van Dam, Sylvia Langelaan, Eileen Fiss, Annett Andriessen en Setske Mostaert en verschillende workshops gevolgd van o.a. Madeline Bell, Deborah Brown, Rachel Lebon, Nancy Marano, Willem Nijholt, Catherine Sadolin en Anne Marie Speed (Estill Voice Training System).

Ik heb mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam in 2004 met succes afgerond en ondertussen zong ik jaren als lead- en backingzangeres in de artiestenbegeleidings- en coverband Next One en ook in Drukwerk olv Harry Slinger. Daarnaast deed ik de leadzang in de meidengroep Dutchess (Triple Dutch), en veel gastoptredens in verschillende bands, zong ik als backing vocal regelmatig mee bij de disco & soulband Fresh Cream, als lead en backingzangeres van Wil&co en arrangeerde ik zangarrangementen en gaf muzikale leiding bij de vocalgroep Reflexx. In 2001 ben ik als backingvocal mee geweest naar Kopenhagen met zangeres Michelle Courtens tijdens het Eurovisie Songfestival. Daarnaast vond je me tot voor kort regelmatig als leadzangeres in de rock, soul, funk en discocoverband KINK. Ik vind het heerlijk en een uitdaging om close-harmony te zingen of een goede backing neer te zetten bij de artiesten waar ik mee gewerkt heb (Michelle, Boris, Berget Lewis, George Baker, Jan Smit, Anny schilder, Mick Harren etc.), maar ook leadzang is een grote passie. Mijn stem (alt/mezzosopraan) voelt zich erg thuis op gebied van pop en soul maar ook jazz, blues, r&b, funk en rock zijn stijlen waar mijn stem goed mee overweg kan.

De laatste jaren geef ik veel privé en groepszanglessen en steek ik een groot deel van mijn tijd in mijn zangstudio en -workshops. Optreden doe ik op dit moment voornamelijk solo met piano & zang op speciale gelegenheden als trouw-, doop- en rouwceremonies of bijvoorbeeld bedrijfsborrels en tijdens diners en geef ik i.s.m. Josette Jimmink van Bewussst Yin Yoga concerten. Én speel ik regelmatig met Jam Sissies; een formatie met mijn zus Linda en gitaristen/zangers Jeroen Redeker en Jim Riedijk , waarmee we vooral akoestisch spelen en meerstemmigheid en het jam-gevoel hoog in het vaandel staat. Daarnaast treed ik nog regelmatig op in gelegenheidsformaties of projectmatig; zoals het jubileumconcert van de Diatonica’s en invalwerk bij diverse bands. Ook werkte ik veel als arrangeur, band- en vocalcoach bij de theatershowgroep In Petto en Music & Showgroep Re-mixx (voorheen Diatonica's) en als arrangeur voor diverse zanggroepen als o.a. Moment. Ten slotte vind je me zo nu en dan in de studio voor 't inzingen backingpartijen of demo's voor diverse artiesten én jureer ik bij diverse talentenjachten zoals o.a. de Grote Prijs van het Trinitas College.

Zoals ik eerder al zei; zingen en muziek maken is en blijft mijn grootste passie, ik ben heel blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken en hoop dit nog jaren te kunnen doen. Ik probeer altijd te streven naar professionaliteit en kwaliteit maar daarnaast ook heel belangrijk: veel lol en plezier hebben en genieten tijdens het zingen; of het nu op het podium is of in de zanglessen!
 
lijn
Zangstudio Martine Wolkers
Zanglessen      Arrangementen      Studiowerk      Coaching      Workshops      Optredens
lijn